Programma 4-11 oktober 2019

Dit najaar zal, voor de 3e keer, de week-van-de-erfgooier plaats vinden. De week-van-de-erfgooier wordt door de Stichting Stad en Lande van Gooiland – in nauwe samenwerking met het Goois Natuurreservaat – georganiseerd. Wederom zijn Gooise culturele instellingen, historische verenigingen, bedrijven en andere organisaties gevraagd om een activiteit te organiseren.

Op deze pagina treft u het voorlopige programma van de week-van-de-erfgooier aan. Er zullen de komende tijd nog veel evenementen worden toegevoegd. Wijzigingen voorbehouden.

Vrijdag 4 oktober 2019

Overhandiging eerste exemplaar van het nieuwe boek ‘Erfgooiers – Stad en Lande van Gooiland‘ aan Burgemeester Pieter Broertjes te Hilversum.

Dinsdag 8 oktober 2019

Overhandiging van het nieuwe boek ‘Erfgooiers – Stad en Lande van Gooiland‘ aan wethouder Loes Verbeek te Huizen.

Donderdag 10 oktober 2019

Lezingen en excursie VVG over de verkoop van de Gooise gronden door de Staten van Holland. De Staten waren als opvolger van de Graaf van Holland eigenaar van de heidegronden in ’t Gooi. De erfgooiers hadden er ‘gebruiksrechten’. Daarom verzetten zij zich tegen de verkoop rond 1625 van het zogenaamde 1e blok (het huidige ’s Graveland) en na 1655 van het 2e blok (het gebied tussen Hilversum en Loosdrecht, o.a. de Hoorneboegse heide). In de lezingen wordt u meegenomen in het proces van verkaveling en verkoop, alsmede wat de nieuwe eigenaren met hun bezit hebben gedaan. Vervolgens wordt er een wandeling over de Hoorneboegse heide gemaakt.
Meer informatie en inschrijving via VVG (Vrienden van ’t Gooi).

Vrijdag 11 oktober 2019

Emil Ludenlezing en uitreiking van de Emil Ludenpenning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *